måndag 16 augusti 2010

Josephine af Napoleonviken...

Semestern fick ett snabbt slut och därefter har jobbet tagit all min vakna tid... men vi har förflyttat Josephine per motor två helger i rad.. till Nappeviken. Denna underskattade vik har nästan allt. Vi kan tycka det är rätt skoj att ligga och njuta av spektaklet i någon hamn eller vik ibland.. Det var någon som uttryckte namnet "3-fas viken" för det är väl det ända som saknas.
Napoleonviken norr om Små Dalarö i höjd med Tyresö ligger perfekt i fråga om avstånd från"basen", 2,5 tim så ligger man fastgjuten i kaj. Passar oss bra efter en tuff vecka på jobbet. Låter lite tråkigt men under åren har man sett de flesta klipporna i skärgården och skall man bara ut någon helg så känns det som man få mest valuta för nedlagd tid att parkera i närheten. Visst man missar själva seglingen det är trist men vi har ju seglat fram och tillbaka över östersjön i år så vi har nog fått vår vind i seglen. Sen har vi ju så klart våra små matroser som gärna vill fiska, bada och leka och då hamnar man för eller senare i Nappeviken, som bortsett från alla detta är extremt skyddad särskilt för vindar från V-N-O men man kan även hitta skydd för Syd..

Här träffar man de mest märkliga människor...


Vi har legat två hela helger i Nappeviken tillsammans med vänner från olika båtar och båda helgerna har det intagits kräftor i stora lass med tillhörande ädla drycker. Första helgen fick vi oxå uppleva ett rejält åskoväder mitt i natten. Otroligt mäktigt när hela viken lyser upp och mullret dånar mellan bergen..



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar